Voordelen

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op onze functies in de schoonmaak, vallend onder de CAO Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf.

Voor de Staf en management en Stewarding (afwas) functies gelden andere voorwaarden die per functie zijn bepaald of nader bepaald worden.

1. Salaris en vergoedingen

Bij CSU mag je rekenen op een prima salaris, een prettige werksfeer en alle kansen om je te ontwikkelen. Bij CSU werken we volgens de CAO Schoonmaak- & Glazenwassersbedrijf. Klik hier om deze te bekijken.

20% hoger salaris
Je salaris ligt bij CSU gemiddeld 20 procent hoger dan het minimumloon. Stipt op tijd krijg je elke vier weken betaald. Dat betekent dus dertien salarisperioden per jaar.

Pensioen
Via je salaris betaal je iedere periode een bijdrage, zodat je na je pensioen ook inkomen hebt. Ook CSU draagt hier aan bij. De uitvoering van deze pensioenregeling is ondergebracht bij de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf.

Vakantiegeld
Elke maand wordt er vakantiegeld gereserveerd. In mei betaalt CSU dit bedrag. Je vakantiegeld is 8% van je brutoloon dat je in een jaar hebt verdiend.

Vakantiedagen
Je vakantiedagen zijn afhankelijk van het aantal uren dat je werkt. Werk je 5 dagen per week (conform CAO 38 uur), dan heb je 26 vakantiedagen per jaar. Werk je minder, dan heb je ook minder vakantiedagen.

Toeslagen
Je verdient extra als je ’s nachts, in het weekend of in de avond werkt. Ook bij zware werkzaamheden en bij overwerk krijg je extra betaald. Er is sprake van overwerk als je langer dan negen uur op een dag hebt gewerkt.

 

Reiskostenregeling
Als de totale reisafstand van huisadres naar werkadres(sen) méér is dan 60 km per dag, dan vergoeden wij je reiskosten. Is de afstand korter, dan ontvang je géén vergoeding. Dat is in de cao voor schoonmaak en glazenwasserij geregeld.

Meeprofiteren van de winst
Bij CSU deel je mee in de winst door middel van een cadeaubon. Een unieke regeling want CSU is het enige schoonmaakbedrijf dat medewerkers op deze manier beloont. De hoogte van de winstdeling hangt af van het aantal uren dat je per week werkt, het aantal dienstjaren bij CSU en de hoogte van de winst.

Korting op verzekeringen
Als CSU-medewerker krijg je korting op verschillende verzekeringen, zoals:

  • Autoverzekering
  • Woonhuisverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering particulieren
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Doorlopende reisverzekering

Ziektekostenverzekering
CSU heeft een collectieve verzekering afgesloten met zorgverzekeraar Menzis. Als medewerker krijg je korting op de premie. Ook je gezinsleden kun je op je polis laten bijschrijven.

Fiets van de zaak
Medewerkers die tenminste 1 jaar in dienst zijn, kunnen voordelig een fiets aanschaffen tot een bepaald bedrag. Dit bedrag houdt CSU in op je bruto salaris. Precies daar zit je voordeel: je betaalt namelijk geen inkomstenbelasting over dit bedrag.

2. Fris in je werk

Bij CSU vinden we het belangrijk dat je fit genoeg bent om je werk te doen en dat je werk doet dat bij je past. En natuurlijk ook dat je met plezier je werk doet.

Iedereen ‘Fris in je werk’
Elke dag er tegenaan kunnen? En met energie thuis komen? Daar werkt CSU graag aan mee. CSU is in Nederland het schoonmaakbedrijf dat heel ver gaat in duurzame inzetbaarheid. Al die verschillende activiteiten zijn gebundeld in één programma, dat noemen we bij CSU ‘Fris in je werk’. Onder ‘Fris in je werk’ vallen de volgende activiteiten:

Vitaliteit en gezondheid
Met fitte medewerkers houden wij onze organisatie vitaal en kunnen we sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen. Zo biedt CSU medewerkers bijvoorbeeld hulp bij psychische klachten, fysiotherapie en health checks.

Meer informatie

Ontwikkeling en opleiding
We zijn er bij CSU van overtuigd dat we alleen maar kunnen groeien als medewerkers dat ook doen. Daarom besteden we veel aandacht aan opleidingen zoals taaltraining.

Meer informatie

Loopbaan en mobiliteit
Bij CSU peilen we de wensen en behoeften van medewerkers. Daarmee zorgen we ervoor dat ze zich prettig voelen in hun baan. Ieder jaar houden voeren we daarom bijvoorbeeld functioneringsgesprekken.

Meer informatie

3. Opleidingen

CSU geeft je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als voor je beroep.

Opleiding via CSU
Als je in dienst komt, melden we je aan voor de ‘basisvakopleiding schoonmaak’. Hierin komen alle onderdelen van schoonmaak aan bod. Ook vindt CSU het belangrijk dat medewerkers kunnen doorleren. Daarom kun je veel verschillende opleidingen en cursussen volgen.

Doorgroeien
Om door te groeien zijn ervaring, opleiding en motivatie erg belangrijk. Er zijn bij CSU veel kansen en groeimogelijkheden. Benut je carrièremogelijkheden om bijvoorbeeld voorman/-vrouw of objectleider of zelfs rayonleider te worden. Veel leidinggevenden zijn ooit begonnen als schoonmaker!

Taaltrainingen
CSU helpt medewerkers die moeite hebben met de taal. Voor hen organiseert CSU taaltrainingen. Je kunt je hiervoor aanmelden via je leidinggevende of personeelsfunctionaris. CSU huurt dan opleiders in die training geven gericht op het werken in de schoonmaak.

4. Aan het werk

Als familiebedrijf zijn we trots op de unieke sfeer bij CSU. Alle medewerkers zijn even belangrijk en iedereen mag zichzelf zijn.

Prettige werksfeer
En goede werksfeer is belangrijk voor de kwaliteit van het werk. CSU investeert in een prettige werkomgeving en zorgt voor de juiste werkuitrusting. Ook organiseren we, naast personeelsuitjes allerlei activiteiten, bijvoorbeeld voor jubilarissen, voor individuele werknemers of groepen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Actieve personeelsvereniging
Onze actieve personeelsvereniging organiseert verschillende keren per jaar feesten en activiteiten. Als je lid van de personeelsvereniging bent, betaal je daarvoor een kleine bijdrage. Vaak draagt CSU een steentje bij om de festiviteiten van de personeelsvereniging tot een nóg groter succes te maken.

Gezondheid en begeleiding bij ziekte
De gezondheid van onze werknemers is voor ons van groot belang. We doen er alles aan om te voorkomen dat je je niet prettig voelt en je ziek moet melden. We hebben eigen verzuimbegeleiders en bedrijfsartsen die je begeleiden bij ziekte. Ook zijn er behandelkamers op onze vestigingen. CSU biedt ook een gratis griepspuit indien je verzekering deze niet vergoedt. Daarnaast is er de mogelijkheid om met een maatschappelijk werker te spreken over problemen. Uiteraard zijn deze gesprekken strikt vertrouwelijk.

‘Medewerker van het kwartaal’
CSU kiest één keer per drie maanden een medewerker van het kwartaal. Je wordt medewerker van het kwartaal als je een bijzondere prestatie hebt neergezet, omdat je prima werk levert of omdat je een fijne collega bent. En dat vieren we! De medewerker van kwartaal ontvangt een certificaat, een bos bloemen en een cadeaubon.

Vertrouwenspersoon
Heb je klachten over ongewenst gedrag? Dan kun je terecht bij behulpzame vertrouwenspersonen. Zij bieden opvang, hulp en advies. Je hoeft dus niet altijd je leidinggevende te benaderen, maar kunt ook direct naar een vertrouwenspersoon gaan. Een vertrouwenspersoon luistert, adviseert, begeleidt, ondersteunt en neemt je serieus. De vertrouwenspersoon is er voor jou. Alles wat wordt besproken is volledig vertrouwelijk.

Bijzondere gelegenheden
Dat je in december een kerstpakket krijgt, is bij CSU geen verrassing. Wat er in het pakket zit wél. Ook van jubilea maakt CSU graag een feestje.

Dichtbij en gunstige werktijden
CSU heeft klanten door heel Nederland. Er is dus altijd wel een leuke baan bij jou in de buurt! Wil je ‘s ochtends, ‘s avonds of liever ‘s nachts werken? Fulltime of juist parttime? CSU biedt je de mogelijkheid om je baan aan jouw wensen aan te passen.